Samtliga vapenhandlare godkända i Värmland

VÄRMLAND(JJ). Nu är alla elva vapenhandlare i Värmland godkända. Polisen i Värmland kontrollerade tidigare samtliga handlare och då upptäcktes vissa brister hos flera av dessa, men nu är alltså bristerna åtgärdade. Det här rapporterar nwt.se.

Bristerna som upptäcktes var bland annat att vissa lokaler inte var tillräckligt bra larmade.
– Vapenhandlarna har gjort ett bra jobb med att åtgärda bristerna. Åtgärder som i flera fall har kostat ganska mycket pengar. Två av dem som vi har inspekterat har valt att inte fortsätta med vapenhandel, säger Per Kylbrant, kommissarie vid polismyndigheten Värmlands rättsenhet, i ett pressmeddelande.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser