Samtliga vapenhandlare godkända i Värmland

VÄRMLAND(JJ). Nu är alla elva vapenhandlare i Värmland godkända. Polisen i Värmland kontrollerade tidigare samtliga handlare och då upptäcktes vissa brister hos flera av dessa, men nu är alltså bristerna åtgärdade. Det här rapporterar nwt.se.

Bristerna som upptäcktes var bland annat att vissa lokaler inte var tillräckligt bra larmade.
– Vapenhandlarna har gjort ett bra jobb med att åtgärda bristerna. Åtgärder som i flera fall har kostat ganska mycket pengar. Två av dem som vi har inspekterat har valt att inte fortsätta med vapenhandel, säger Per Kylbrant, kommissarie vid polismyndigheten Värmlands rättsenhet, i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser