Samordnad aktion mot vildsvin i Tyringe

TYRINGE(JJ). I morgon har LRF i Tyringebygden bjudit in jaktlagen i bygden till en samordnad jakt på vildvin. Vildvinen har orsakat problem då de förstör såväl åkermark som golfbanan i Skyrup.

– Grisarna är problem för både vall och betesmark. Vete och majs kan man inte odla utan att spärra av odlingen ordentligt, säger Bengt Nilsson, ordförande i LRF Tyringebygden, till tidningen Norra Skåne. 

När jakten är över kommer deltagarn att bjudas på ärtsoppa av LRF. Och förbundets förhoppning är att jägarna ska finna nya metoder för samarbete, både när det gäller jakten och när det handlar om att utfodra djuren. 
Det här rapporterar Norra Skåne.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser