Samjakt på vildsvin i Skåne

Söderåsen (J)) Den 18 september är det dags för en samjakt på vildsvin, den första i sitt slag inom tre jaktlag i trakterna kring Svalöv.

– Vi är indelade i tre jaktlag, Klåveröd/Oregården, Stenestad och Konga, säger Magnus Persson, jaktledare för Klåveröd/Oregården, till Lokaltidningen Landskrona&Svalöv
Jägarna träffades redan under våren i en  studiecirkel om vildsvin. Cirkeln mynnade ut i att en samjakt började planeras.  Jägarna i Klåveröd/Oregården ska jaga på förmiddagen den 18 september. Det  är tio markägare och jakträttsinnehavare som gått samman. Det  blir omkring 75 jägare, tolv hundförare, en eftersöksledare och en som hämtar skjutet vilt.
Målet är att först och främst skjuta årsgrisar och därefter galtar.  Två samjakter är inbokade i höst – den 18 september och den 30 oktober. Om höstens jakter går bra kommer jägarna att försöka skapa ett förvaltningsområdet på 10 000 hektar.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser