Samjakt på vildsvin i Skåne

Söderåsen (J)) Den 18 september är det dags för en samjakt på vildsvin, den första i sitt slag inom tre jaktlag i trakterna kring Svalöv.

– Vi är indelade i tre jaktlag, Klåveröd/Oregården, Stenestad och Konga, säger Magnus Persson, jaktledare för Klåveröd/Oregården, till Lokaltidningen Landskrona&Svalöv
Jägarna träffades redan under våren i en  studiecirkel om vildsvin. Cirkeln mynnade ut i att en samjakt började planeras.  Jägarna i Klåveröd/Oregården ska jaga på förmiddagen den 18 september. Det  är tio markägare och jakträttsinnehavare som gått samman. Det  blir omkring 75 jägare, tolv hundförare, en eftersöksledare och en som hämtar skjutet vilt.
Målet är att först och främst skjuta årsgrisar och därefter galtar.  Två samjakter är inbokade i höst – den 18 september och den 30 oktober. Om höstens jakter går bra kommer jägarna att försöka skapa ett förvaltningsområdet på 10 000 hektar.

1 kommentar

  • Nähä…
    Ok, ingen kommentar här: Jag fixar den vanliga:)
    Skicka alla Vargar till 08:orna. ;)

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser