Sameby kräver skyddsjakt

Pessinki (JJ) En varg har senaste tiden rivit 21 renar i Pessinkiområdet i norra Norrbotten. Samebyn kräver att vargen ska avlivas och länsstyrelsen säger att vargens öde hänger på vad den ställer till med.

Vargen har funnits i ett område öster om Laino älv på gränsen mellan Kiruna och Pajala kommuner under en tid. I samma område finns tusentals renar och man misstänker att vargen rivit betydligt fler än de 21 renar som hittats.
Länsstyrelsens personal har tagit DNA-prov på vargen och det tar minst två veckor innan resultatet är klart. Länsstyrelsen vill veta om vargen är en invandrare från Finland eller Ryssland. En varg har tidigare varit synlig i Pessinkiområdet, men den försvann spårlöst.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser