Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

De båda björnskyttarna. Till höger Björn Lindqvist, den andre okänd för JJ.

Ralph Persson, bor och jagar normalt i skogarna runt Ljusdal i Gävleborgs län, ändrade sina planer inför årets premiär och åkte istället till Jämtland.

– Jag vet att tilldelningen blir snabbt fylld hemma i Gävleborg och jag skadade också ett knä i helgen när jag dansade kosackdans. Men det är på bättringsvägen och nu har jakten startat på allvar även för mig och mina kompisar, säger Ralph.

När RJ fått tag på björn började det direkt att gå undan och bukta runt över flera rågångar till andra jaktområden.

– Det här var ju tidigt på morgonen så det var svårt att få tag på folk. Men till slut blev det ståndskall inne på Sörviken och vi bestämde då att jägarna där skulle få ta över jakten och försöka avsluta, vilket de också gjorde. Hur stor björnen är vet jag inte bara att det är en hane och att den blev skjuten inom Jämtlands område 2B, förklarar Ralph.

 

 

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser