Salomonssons hundar skällde på två björnar

Örnsköldsvik (JJ) I morse var Daniel Gustavsson Ursjö, norr om Örnsköldsvik ute och jagade med sin hund. Det blev ståndskall, men efter ett tag slutade hunden och han misstänkte björn. Han ringde efter Robert Salomonsson, Borgafjäll, och ett par timmar senare släppte Robert två hundar, efter ett tag började de skälla på var sin björn...

– Jag släppte Urak och Gnistra på platsen där Daniels hund skällt, jag märkte direkt att de markerade spår men hundarna delade på sig och snart började båda att skälla. Det gick fram och tillbaka och till slut gick Gnistra över en väg med en stor björn, men det var för långt att skjuta, berättar Robert.

Senare kom även Urak över vägen med en stor björn. Nu blev jägarna förvånade och efter ett tag gick gångstånden bara 50 meter ifrån varandra. Sedan blev det ståndskall och båda björnarna gick ihop.

– Plötsligt stack ena björnen med Urak och Gnistra efter sig. Det blev gångstånd och till slut kom de rakt på Mats Edman som kunde skjuta björnen på kort avstånd.

Björnen var en hane på 214 kg.

– Daniel undrade om vi inte skulle släppa på den andra igen, men Urak är gammal och Gnistra på tre ben så vi nöjde oss med denna björn, berättar Robert.

Mats Edman sköt även en björn för Roberts hundar på premiärdagen uppe i Borgafjäll.

Daniel Gustavsson, skytten Mats Edman och Robert Salomonsson fick idag uppleva ståndskall på två björnar samtidigt.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser