Sally vann Stövar-SM Hare

Vindeln (JJ) Segraren i årets Stövar-SM Hare blev schillerstövaren Törmarkens Sally som säkrade en elitetta, mästerskapstiteln, men också sitt jaktchampionat. Snacka om seger för ägaren Jonny Hallberg, Ulricehamn.

Törmarkens Sally med ägare Jonny Hallberg, Ulricehamn. Foto: Ted Karlsson

Det var tuffa förutsättningar under årets Stövar-SM Hare som ägde rum i skogarna kring Vindeln i Västerbotten.

Efter första provdagen hade bara två stövare klarat av att driva till pris. De båda schillerstövarna Törmarkens Sally och Sturevallens Donna fick ihop till var sitt andrapris i det svåra föret.

Natten till torsdag kom det nämligen bortemot en decimeter nysnö över provrutorna. Hararna tryckte därför och det fanns inte några färska hartraj i snön när provet startade.

Andra provdagen gick det bättre och flera hundar fick upp. Så även Sally som skrapat ihop flest egenskapspoäng efter första provdagen.

Sally drev hem ett förstapris på en trångt buktande hare. Närmaste konkurrenten, Donna, lyckades inte hela vägen och segern var därmed ett faktum.

Som en extra fjäder i hatten till ägaren Jonny Hallberg resulterade elitettan också till att Sally blev klar jaktchampion.

Stort reportage från tävlingen dyker upp i Jaktjournalen framöver.

Klicka här för fullständig resultatlista 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser