Sally vann Stövar-SM Hare

Vindeln (JJ) Segraren i årets Stövar-SM Hare blev schillerstövaren Törmarkens Sally som säkrade en elitetta, mästerskapstiteln, men också sitt jaktchampionat. Snacka om seger för ägaren Jonny Hallberg, Ulricehamn.

Törmarkens Sally med ägare Jonny Hallberg, Ulricehamn. Foto: Ted Karlsson

Det var tuffa förutsättningar under årets Stövar-SM Hare som ägde rum i skogarna kring Vindeln i Västerbotten.

Efter första provdagen hade bara två stövare klarat av att driva till pris. De båda schillerstövarna Törmarkens Sally och Sturevallens Donna fick ihop till var sitt andrapris i det svåra föret.

Natten till torsdag kom det nämligen bortemot en decimeter nysnö över provrutorna. Hararna tryckte därför och det fanns inte några färska hartraj i snön när provet startade.

Andra provdagen gick det bättre och flera hundar fick upp. Så även Sally som skrapat ihop flest egenskapspoäng efter första provdagen.

Sally drev hem ett förstapris på en trångt buktande hare. Närmaste konkurrenten, Donna, lyckades inte hela vägen och segern var därmed ett faktum.

Som en extra fjäder i hatten till ägaren Jonny Hallberg resulterade elitettan också till att Sally blev klar jaktchampion.

Stort reportage från tävlingen dyker upp i Jaktjournalen framöver.

Klicka här för fullständig resultatlista 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser