Sällskapshund vargdödad utanför Stockholm

Adelsö (JJ) En sällskapshund attackerades av vad som ögonvittnen beskriver som varg, i torsdags kväll på Adelsö utanför Stockholm. Hunden dog av sina skador.

Enligt ett ögonvittne som satt på vakjakt efter vildsvin, dök en varg upp på gärdet cirka 200 meter från jägaren. Jägaren kunde följa vargen när den rörde sig mot en gård.

När vargen försvunnit in på gårdsplanen hörs ett skrik som om en hare tas av en räv och efter en stund kommer vargen tillbaka över gärdena.

Samtidigt som detta sker öppnar de som bor på gården dörren och finner deras yorkshireterrier svårt sargad. Hunden dör på väg till veterinären.

Jaktjournalen har talat med Länsstyrelsens rovdjurshandläggare som berättar att hunden nu är skickad till SVA för obduktion. Man har säkrat spillning i närheten som ska DNA-testas. Det har också kommit in vargobservationer från området som styrker misstankarna om att det rör sig om ett vargangrepp.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser