Sällskapshund sköts under jakt

Hyltebruk (JJ) Under julhelgen avlossades skott mot en sällskapshund utanför Hyltebruk i Halland. Hunden träffades av flera hagel.

Händelsen är nu polisanmäld.

– Vi har rubricerat händelsen som skadegörelse och framkallande av fara för annan. I övrigt och i dagsläget kan jag inte säga något mer om utredningen, säger Klas Källström, stationsbefäl vid lokalpolisen i Falkenberg till tidningen Hallandsposten.

Det var på annandagen en person rastade sin sällskapshund längs med en väg utanför Hyltebruk. I området pågick småviltsjakt och plötsligt avlossades ett skott från en av de deltagande jägarna. Blyhagel träffade hunden även om skottet enligt Hallandsposten inte var direktträff.

Hunden överlevde men fördes till veterinär för vård.

AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser