Säljer 40 år gammalt uppstoppat lodjur

Dalarna (JJ) Ett lodjur som sköts för 40 år sedan finns till salu för 20 000 kronor.

Det finns bara ett uppstoppat lodjur till salu på Blocket just nu.

Dala-Demokraten skriver om Tommy Hultgren i Dala-Järna som säljer ett uppstoppat lodjur på Blocket.

Det har inte varit alldeles enkelt att skapa förutsättningar för försäljningen.

– Jag har haft lite problem med att fixa ett sådant intyg som krävs, CITES-intyg kallas det. Men till slut fick jag ett från Jordbruksverket, berättar Tommy Hultgren för Dala-Demokraten.

Nu är lodjuret chipmärkt och okej att sälja.

Sköts 1978

Det tros vara fällt i Morberget i närheten av Nås 1978. Jägaren som sköt och stoppade upp sitt byte avled och då fick Tommy ta över lodjuret.

– Jag tror kanske inte att jägare är så intresserade, eftersom de är vana vid det. Jag skulle tippa på att någon utlandsfödd kanske vill köpa som tycker att lodjur är lite exotiska, säger Tommy Hultgren till Dala-Demokraten.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser