Säl var inte smittad

Kungsbacka(JJ) Den säl som fälldes förra veckan bar inte på det så kallade PD-viruset. Det visar prover som tagits.

Sälen fällldes i området kring Kungsbacka. PD-viruset skapade den stora säldöden i slutet på 80-talet och hade också ett utbrott i början på 2000-talet. 

Man kunde konstatera att sälen hade en lunginflammation. Ytterligare kontroller görs för att säkerställa om det bara är en vanlig lunginflammation – eller om det finns någon annan orsak. Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Halland.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser