Säkrare varganläggning byggs i Skånes djurpark

SKÅNE(JJ). Arbetet har startat med att bygga en säkrare varganläggning i Skånes djurpark. I början av januari avilvades hela vargflocken sedan några av djuren tagit sig ur hägnet, det var andra gången djuren rymde på ett par dagar.

– För oss har det varit viktigt att dels hinna jämföra med andra anläggningar, dels kunna visa de stängselföretag som kommer att lämna offert på det nya staketet var de svaga punkterna fanns i det gamla stängslet. Vår målsättning är att verkligen försöka utvärdera det som hände för att kunna använda erfarenheterna i vårt kommande arbete med att hålla varg i djurparken, säger djurparkschefen Camilla Jönsson i ett pressmeddelande.

Det kommer att dröja innan en ny vargflock är på plats i djurparken. Först ska man även titta på om det går att göra förbättringar inne i hägnet för att skapa en bättre livsmiljö för vargen.
Det här rapporterar NorraSkåne.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser