Saknade vapenskåp – mister licenserna

Våxtorp (JJ) Förra våren omhändertog polisen skjutvapen från en man i Våxtorp när det visade sig att han saknade vapenskåp i huset. Efter en tids utredning drogs mannens vapenlicens in.

Han fick då tre månader på sig att sälja eller skrota vapnen. Men mannen vill behålla sina vapen och har vägrat att avyttra dem.

Nu har förvaltningsrätten gett Polismyndigheten rätt att vapnen ska lösas in av staten. Mannens överklagande avslås, skriver Hallandsposten.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser