Såg vargar i Bastuträsk

Skellefteå (JJ) Joel Nilsson och svärsonen Håkan Bodén såg två vargar i Bastuträsk i Västerbotten. Den ena vargen stod på stugtomten.

När Håkan Bodén gick till sommarstugans baksida för att hämta några verktyg stod han plötsligt tio meter från en varg.
Vargen vände och sprang i väg mot skogen. Håkan ropade på Joel som även han fick se vargen. Vargen sprang till en annan varg som var i skogen lite längre bort. De båda umeborna fick se hur vargarna gav sig iväg. De hade uppsikt över djuren i cirka 200 meter och är tämligen övertygade om att det var vargar som de såg.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser