Såg varg intill hästhage

Esperyd (JJ) En varg observerades när den kom travandes intill en hästhage i Esperyd, Småland. Kvinnan som såg djuret är helt säker på att det varg hon såg.

Esperyd ligger utanför Nässjö i Jönköpings län. Händelsen utspelade sig i mellandagarna. Anna André, ursprungligen från Dalarna var ute med sin man och deras hundar hemma på gården. Plötsligt dyker det upp en varg på ladugårdsbacken.

– Den gick bara 15 meter från hästhagen och verkade ha siktet inställt på ponnyerna, men när vi skrek till så försvann den, säger hon till Höglandet Nu.

Enligt Länsstyrelsens personal är det omöjligt att säga om det faktiskt rörde sig om en varg Anna André såg. Hon fotograferade spåren som var 14 centimeter långa och hade en steglängd på över två meter. Däremot snöade det så rovdjurspårare kunde inte följa spåret.

För Anna som sett varg i Dalarna tidigare råder det inga tvivel om att det var en varg han såg. Nu oroar hon sig över jakten i området.

– Det är nu när spårsnön kommer som jakten brukar vara som mest intensiv, men efter det här så känns inte löshundsjakten så rolig längre, säger hon till Höglandet Nu.

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser