Såg mårdhund i Söråker?

Sundsvall(JJ) Var det en mårdhund som Tage Sjöberg såg när han var på väg till sommarstugan? - Jag var ungefär 30-40 meter bort. När jag närmade mig försvann den in det långa gräset. Den såg ut som en stor fet katt. Den var rund och brun, säger Tage Sjöberg till Sundsvalls Tidning/st.nu.

Han gjorde observationen i mitten på förra månaden och informerade länsstyrelsen nyligen.
Fredrik Dahl, projektledare för mårdhundsprojektet, säger till Sundsvalls Tidning/st.nu att det finns en möjllighet att det faktiskt var en mårdhund och att det i så fall inte är så förvånande.
Men sedan år 2008 har bara ett fall kunnat konstaterats i Västernorrland.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser