Såg mårdhund i Söråker?

Sundsvall(JJ) Var det en mårdhund som Tage Sjöberg såg när han var på väg till sommarstugan? - Jag var ungefär 30-40 meter bort. När jag närmade mig försvann den in det långa gräset. Den såg ut som en stor fet katt. Den var rund och brun, säger Tage Sjöberg till Sundsvalls Tidning/st.nu.

Han gjorde observationen i mitten på förra månaden och informerade länsstyrelsen nyligen.
Fredrik Dahl, projektledare för mårdhundsprojektet, säger till Sundsvalls Tidning/st.nu att det finns en möjllighet att det faktiskt var en mårdhund och att det i så fall inte är så förvånande.
Men sedan år 2008 har bara ett fall kunnat konstaterats i Västernorrland.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser