Såg lodjur riva mufflonfår

Trönningenäs (JJ) Bo Oscarsson blev vittne till hur ett lodjur slagit ett mufflonfår. Lodjuret stod med ett grepp om halsen på fåret. Bo satt i bilen och såg lodjuret när det precis tagit ett mufflonfår i Trönningenäs.

@font-face { font-family: ”Cambria”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: ”Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; } Oscarsson var på väg hem i bil när han tyckte sig se något på en åker. Han vände bilen och riktade ljusen ut mot åkern.
Där hade lodjuret fällt ett mufflonfår och stod över djuret med ett grepp om halsen. Lodjuret släppte greppet och mufflonfåret stapplade i väg in i.
Lodjuret har gått starkt tillbaka i Halland. De inventeringar som gjorts i vinter pekar på en enda föryngring mot tidigare tre till fyra.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser