Såg lodjur riva mufflonfår

Trönningenäs (JJ) Bo Oscarsson blev vittne till hur ett lodjur slagit ett mufflonfår. Lodjuret stod med ett grepp om halsen på fåret. Bo satt i bilen och såg lodjuret när det precis tagit ett mufflonfår i Trönningenäs.

@font-face { font-family: ”Cambria”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: ”Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; } Oscarsson var på väg hem i bil när han tyckte sig se något på en åker. Han vände bilen och riktade ljusen ut mot åkern.
Där hade lodjuret fällt ett mufflonfår och stod över djuret med ett grepp om halsen. Lodjuret släppte greppet och mufflonfåret stapplade i väg in i.
Lodjuret har gått starkt tillbaka i Halland. De inventeringar som gjorts i vinter pekar på en enda föryngring mot tidigare tre till fyra.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser