Sabotage mot rovdjursstängsel

Riala (JJ) En fårägare i Riala har drabbats av sabotage efter att någon vandaliserat staketet till fårhagen. Staketet var ett så kallat rovdjursavvisande stängsel. Händelsen har polisanmälts.

Först trodde fårägaren att det var en älg som gått igenom hagen, men det fanns inga älgspår. Fårägaren följde stängslet några tiotal meter ytterligare och upptäckte att det var helt trasigt på ännu ett ställe och där låg ned mot backen.
Det krävs enligt uppgift mycket kraft och rejäla verktyg för att dra bort tråden som binder ihop rutorna i staketet. Det troliga är att någon dragit sönder staketet genom att koppla det med ett rep till en bil.
Fårägaren, som bor i Rialareviret, hade fått bidrag till rovdjursstängslet från Länsstyrelsen för att kunna skydda sina djur. Nu måste stängslet delvis bytas ut och ny eltråd dras.
– Det här kostar mig tid, kraft och pengar, säger ägaren till Norrtälje Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser