Sabotage mot rovdjursstängsel

Riala (JJ) En fårägare i Riala har drabbats av sabotage efter att någon vandaliserat staketet till fårhagen. Staketet var ett så kallat rovdjursavvisande stängsel. Händelsen har polisanmälts.

Först trodde fårägaren att det var en älg som gått igenom hagen, men det fanns inga älgspår. Fårägaren följde stängslet några tiotal meter ytterligare och upptäckte att det var helt trasigt på ännu ett ställe och där låg ned mot backen.
Det krävs enligt uppgift mycket kraft och rejäla verktyg för att dra bort tråden som binder ihop rutorna i staketet. Det troliga är att någon dragit sönder staketet genom att koppla det med ett rep till en bil.
Fårägaren, som bor i Rialareviret, hade fått bidrag till rovdjursstängslet från Länsstyrelsen för att kunna skydda sina djur. Nu måste stängslet delvis bytas ut och ny eltråd dras.
– Det här kostar mig tid, kraft och pengar, säger ägaren till Norrtälje Tidning.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser