Så har det gått hittills i lodjursjakten

Kungsbacka (JJ) 26 lodjur har hittills fällts i den pågående licensjakten i Sverige. I tre län är jakten avlyst.

Två besiktningsmän från länsstyrelsen i Dalarna dokumenterar ett fällt lodjur. Foto: MIkael Moilanen

Norrbotten: En hane fälld och nu återstår max tre djur. Dessutom avblåses jakten om två honor skjuts.

Västerbotten: Fem djur skjutna, elva återstår – sex i det västra området och fem i det östra.

Jämtland: Sju av tilldelade 33 lodjur fällda i de åtta olika områdena. Se länsstyrelsens hemsida för detaljerad information.

Västernorrland: Hela kvoten, tio lodjur, kvar.

Gävleborg: Jakten avblåst, fem djur skjutna.

Dalarna: Jakten avblåst efter att hela tilldelningen på sex djur skjutits.

Västmanland: Två djur skjutna, kvoten fylld.

AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser