(S) vänder i ammunitionsfrågan

- Socialdemokraterna har vänt i frågan om att även fortsättningsvis kunna använda bly i ammunition, vilket är fantastiskt positivt! I flera år har Alliansen sökt respons hos Socialdemokraterna att inte totalförbjuda ammunitionsbly, därför välkomnar jag deras vändning.

Det säger den moderate riksdagsledamoten Bengt-Anders Johansson i dagensRiksdagsdebatt med anledning av Socialdemokraternas reservation i dagensbetänkande (2006/07:MJU 4) från Miljö- och jordbruksutskottet.
Socialdemokraterna vill inte ta bort bly i ammunitionen förrän det finnsfullgoda alternativ, både gällande effekt och kostnad.

”Nu går rätt beslut fatta”
– Den socialdemokratiska regeringen beslutade om att all bly skulle varaborta från alla ammunition senaste 2006, men detta blev det som tur varingenting av, säger Johansson.
Det känns bra att de nu har lyssnat tillexpertisen och inser vikten av att man väntar på den senkomnakonsekvensutredningens behandling. Nu finns förutsättningar att fatta rättbeslut gällande ammunitionen, säger Johansson.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser