S kritik mot rovdjurspolitik

Umeå (JJ) Socialdemokraterna i Västerbotten har på sin distriktskongress i Umeå framfört kraftig kritik mot dagens rovdjurspolitik.

Socialdemokraterna anser att dagens rovdjurspolitik är otydlig och alltför centraliserad. S krävde på kongressen att jaktförordningens paragraf 28 ska ändras så att de som blir vittne till att tam-och husdjur angrips av rovdjur ska ha rätt att skydda dessa varthelts angreppet sker. Kongressen framförde även farhågor inför Gränsdragningskommissionens och den Ekströmska utredningens förslag. Utredningarnas förslag innebär ökade motsättningar inom länet och därför avvisar kongressen utredningarna.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser