S avvisar SD-förslag om fjälljaktsinitiativ

Socialdemokraterna ställer inte upp på SDs förslag om ett utskottsinitiativ för att ändra riksdagsbeslutet om fjälljakten.

– Det som har fattats beslut om i riksdagens kammare gäller. Möjligheten att väcka ett utskottsinitiativ är inte till för att rätta till felaktigheter som har begåtts vid det formella beslutstillfället, säger Helén Pettersson, Socialdemokraternas talesperson i jaktfrågor.

– Vi är kritiska till de borgerligas syn i denna fråga. Men vi är inte beredda att vidta denna typ av initiativ för att kringgå riksdagsbeslutet, säger Helén Pettersson.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser