Ruttet lodjur på posten

Stockholm (JJ) Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm har fått ett ruttet lodjurskadaver med posten. Lodjuret skickades av Östhammarspolisen där man anser sig ha följt de regler som finns.

På länsstyrelsen i Uppsala är rovdjursansvarige Johan Månsson upprörd över hanteringen av djuret – som hittades på vägen mellan Gimo och Harg. Han säger till SR Uppland att samma regler har gällt i 20 år och att polisen borde veta att djuret skulle ha djupfrysts och sedan skickats med företagspost, alternativt körts direkt till Statens Veterinärmedicinska anstalt.
Östhammarspolisen medger att det var olyckligt att skicka lodjurkroppen i ett vanligt paket.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser