Ruttet lodjur på posten

Stockholm (JJ) Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm har fått ett ruttet lodjurskadaver med posten. Lodjuret skickades av Östhammarspolisen där man anser sig ha följt de regler som finns.

På länsstyrelsen i Uppsala är rovdjursansvarige Johan Månsson upprörd över hanteringen av djuret – som hittades på vägen mellan Gimo och Harg. Han säger till SR Uppland att samma regler har gällt i 20 år och att polisen borde veta att djuret skulle ha djupfrysts och sedan skickats med företagspost, alternativt körts direkt till Statens Veterinärmedicinska anstalt.
Östhammarspolisen medger att det var olyckligt att skicka lodjurkroppen i ett vanligt paket.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser