Rullstolsbunden jägare backas upp av förbund och landshövding

Norrbotten (JJ) Conny Lundmark, Årrenjarka, är rullstolsbunden sedan 24 år. Tack vare dispens har han tidigare fått jaga från en ATV men nu sätter rådande lagstiftning stopp för Connys stora intresse. Både Svenska Jägareförbundet och landshövding Sven Erik Östberg har engagerat sig för Connys fall.

I 23 år har Conny Lundmark kunnat jaga men nu gäller inte dispensen för honom att jaga från fyrhjuling längre. För Conny kom beskedet som chock, eftersom inte några regler förändrats.

– Det finns andra rullstolsburna i andra län som fått dispens både i sitt eget län och i flera andra. Men jag fick nej, sgäer han till Norrbotten-Kuriren.

Conny Lundmark har överklagat till Naturvårdsverket och Diskrimineringsombudsmannen, men utan resultat. Nu har Svenska Jägareförbundet samt Landshövdingen i Norrbottens län, Sven Erik Östberg tagit parti för Conny Lundmark. Även Landsbygdsminister Sven Erik Bucht har kontaktats för att få svar på varför han inte kan få dispens att jaga från sin fyrhjuling.

-Jag har skrivit två gånger, första gången tidigt i höstas. Men än har jag inte fått något svar, säger han till Norrbotten-Kuriren.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser