Rullstolsbunden jägare backas upp av förbund och landshövding

Norrbotten (JJ) Conny Lundmark, Årrenjarka, är rullstolsbunden sedan 24 år. Tack vare dispens har han tidigare fått jaga från en ATV men nu sätter rådande lagstiftning stopp för Connys stora intresse. Både Svenska Jägareförbundet och landshövding Sven Erik Östberg har engagerat sig för Connys fall.

I 23 år har Conny Lundmark kunnat jaga men nu gäller inte dispensen för honom att jaga från fyrhjuling längre. För Conny kom beskedet som chock, eftersom inte några regler förändrats.

– Det finns andra rullstolsburna i andra län som fått dispens både i sitt eget län och i flera andra. Men jag fick nej, sgäer han till Norrbotten-Kuriren.

Conny Lundmark har överklagat till Naturvårdsverket och Diskrimineringsombudsmannen, men utan resultat. Nu har Svenska Jägareförbundet samt Landshövdingen i Norrbottens län, Sven Erik Östberg tagit parti för Conny Lundmark. Även Landsbygdsminister Sven Erik Bucht har kontaktats för att få svar på varför han inte kan få dispens att jaga från sin fyrhjuling.

-Jag har skrivit två gånger, första gången tidigt i höstas. Men än har jag inte fått något svar, säger han till Norrbotten-Kuriren.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser