Ruggdunkningar kring vargjaktsdom

skärmavbild 2014-11-18 kl. 15.15.03.png Kungsbacka (JJ) I fredags kom Kammarrättens dom om den selektiva vargjakten i vintras. Rätten gick på vargvänarnas linje. I kölvattnet av domen dunkar jurister och bevarandebiologer varandra i ryggen inför öppen ridå.

På på det social mediet Twitter kunde man nämligen läsa ett inlägg från bevarandebiologen och populationsgenetikern Emma Lind. Hon uttryckte sitt gillande över Kammarrättens dom och gratulerade Oscar Alarik, som är jurist på Naturskyddsföreningen och driver ärenden om varg.

Tidigare i år avslöjades att Naturvårdsverket delvis finansierar Naturskyddsföreningens jurister.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser