Rovdjursstängsel ska skydda mot varg

ÖDSKÖLT(JJ). Efter att en varg observerats i närheten av Ivägsholms säteri så agerade fastighetsägaren. Nu har rovdjursstängsel satts upp för att skydda fåren. – Tidigare har jag låtit fåren ströva fritt. Det är egentligen så jag tycker att får ska skötas. Men jag vågar inte göra det längre, säger Ingemar Vesterbakka, som har omkring 20 får, till Bohuslänningen.

Området ligger vid Ödskölt, norr om Bäckefors.
Totalt räknar Veterbakka nu med att han har cirka 4,5 kilometer nytt stängsel runt området.
Svenska rovdjursföreningens stängselgrupp har hjälpt till med arbetet.
Vid Naturvårdsverket pågår planeringen av nästa års vargjakt – beslut tas troligen i december månad.
Det här rapporterar Bohusläningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser