Rovdjursspårare fick däcken punkterade

I måndags kväll upptäckte en rovdjursspårare att någon skurit sönder däcken på hans bil på en parkering i Mora.

Den här händelsen har inträffat på en öppen parkering i Morkarlby. Höger fram- och bakdäck har punkterats av en okänd gärningsman.

Samma sak drabbade den här mannen för fyra-fem år sedan, skriver Dalarnas-Tidningar.

Den drabbade naturbevakaren arbetar med att spåra och inventera rovdjursbeståndet.

– Från länsstyrelsen ser vi mycket allvarligt på detta, kommenterar länsrådet Inger Eriksson i ett pressmeddelande från länsstyrelsen.

– Det är fjärde gången som våra naturbevakare har fått sina däck sönderskurna, men det är ytterligare en dimension att det denna gång skett vid hemmet. Det gör det extra obehagligt, tillägger Inger Eriksson.

Händelsen har polisanmälts till Morapolisen som har att utreda händelsen.

6 kommentarer

 • förstår
  Förstår deras agerande,,synd att det blev denne bara,men de vet ju att de tränger in i ett för många en jakt kultur som håller på att dö ut pga vargen. Detta är bara början tror jag tyvärr


 • Inte rätt att göra så.Är många av vargspårarna som är jägare och hjälper till bra.

 • Neutrala
  De flesta vargspårarna håller en neutral profil eftersom det ska vara så i det här jobbet. Tyvärr har det råkat finnas med någon vargkramare som spårare och de har olyckligt satt en felaktig stämpel på spårarna. Vi behöver spårarna. Ju fler vargar vi tillsammans med dem kan påvisa, ju fler får vi ju skjuta enl. senaste riksdagsbeslutet. Därför måste vi sammarbeta. Inget sammarbete = mindre vargar får skjutas. ENKEL MATEMATIK.

 • ledsamt
  Ja visst är det ledsamt att de som försöker se hur många vargar det finns skall bli drabbade.
  De jobbar även för jägarkåren och ju fler varg man hittar, större är chansen vi får jakt på dem. Låt bli vargspårarna, de behövs.
  Hoppas det inte är någon jägare som ligger bakom sabotaget.

 • Vad !
  Villka fega jävlar, stå upp för era åsikter och bete er inte som idioter, för ni bara förstör för alla andra jägare. Alla jägare är inte varghatare.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser