Rovdjurspaket för 30 miljoner

Stockholm (JJ) Regeringen har beslutat att satsa 30 miljoner kronor för att inrätta rovdjursakuter i områden med många rovdjur.

Regeringens satsning innebär att länsstyrelserna förstärks med akutgrupper vid rovdjursangrepp. Länsstyrelserna får även pengar för att satsa på information, kunskapsuppbyggnad och nya metoder för att förebygga rovdjursangrepp. Försök med rovdjursakuter inrättas i Dalarna och Värmland med start i början av juni. Kostnaden beräknas till fyra miljoner kronor per år. Viltskadecentrum får fem miljoner extra per år under tre år för förebyggande åtgärder. I de län där rovdjuren ökat mest får länsstyrelserna elva miljoner extra för att snabbare kunna handlägga rovdjursfrågorna. Regeringen satsar dessutom tio miljoner på utbildning och information om rovdjur.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser