Rovdjursmöte i Orsa lockade omkring 100 besökare

ORSA(JJ). Det seminarium som Folkaktionen ny rovdjurspolitik arrangerade i lördags lockade ett hundratal besökare. Stormötet på Skeer i Orsa tog upp rovdjurspolitikens konsekvenser. - Vargen har ett enormt jaktbehov. Ett vargpar behöver 150 byten per år. Situationen i Värmland och Dalarna är orimlig, förklarade Mats Persson från Värmland.

Mats Persson pekade på att 300 vargar behöver cirka 10 000 älgar per år. Vidare framhöll han att en stor vargstam slår ut det ekologiska viltköttet och driver på djuruppfödningen i stall. 
Och kommunalråd Inge Östlund, C, från Rättvik var tydlig med sin åsikt.  
– Jag tycker att vi ska få skjuta så många vargar som möjligt, förklarade han. 

Totalt var det ett tiotal föreläsare som deltog i seminariet, samtliga kunde berätta om problem som vargen för med sig.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser