Rovdjursfrågan har orsakat stora motsättningar inom Landsbygdsdemokraterna

DALARNA(JJ). Rovdjursfrågan har redan orsakat kraftiga motsättningar inom partiet Landsbygdsdemokraterna. Ann-Sofie Werf från Älvdalen valde att lämna partiet efter att det förts diskussioner om att utesluta henne, något som hon själv menar beror på hennes åsikter i vargfrågan.

Även hennes man Rune Werf har lämnat partiet då han inte vill vara med om inte hans hustru är välkommen. Rune var en av grundarna till det nya partiet och har varit partisekreterare.

Ann-Sofie menar att det är hennes åsikter i rovdjursfrågan, samt hennes engagemang i Folkaktionen ny rovdjurspolitik, som orsakat turbulensen. Själv menar hon att hennes åsikter kring rovdjuren är något som gagnar landsbygden.
– De tycker att jag har fokuserat för mycket på varg. Jag sa ju bland annat i intervjun i DD att vi inte är något varghatarförbund men att vi inte ska ha varg där vi bor utan i inhägnade reservat, säger hon till Dala-Demokraten.

I lördags stod hon i den monter som Folkaktionen ny rovdjurspolitk hade i Sunne – själv tror hon att detta var den utlösande faktorn till diskussionerna om att utesluta henne ur partiet.
– De har alltså ingen föreningsfrihet. Då valde jag att kliva av både medlemskapet och som suppleant. Därför valde jag FNR istället och så får de andra klara sig bäst de kan. 

Partiordförande Ola Berg säger till Dala-Demokraten att man inte uteslutit någon utan velat komma överens, men att Ann-Sofie inte tyckt att det var möjligt.

1 kommentar

  • ”Sorgligt”
    Att landsbygdsdemokraterna redan ställer in sig i det politiska ledet. Har funderingar på att rösta på LBDPartiet. Men avstår nog efter att detta kommit fram.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser