Rovdjursfrågan har orsakat stora motsättningar inom Landsbygdsdemokraterna

DALARNA(JJ). Rovdjursfrågan har redan orsakat kraftiga motsättningar inom partiet Landsbygdsdemokraterna. Ann-Sofie Werf från Älvdalen valde att lämna partiet efter att det förts diskussioner om att utesluta henne, något som hon själv menar beror på hennes åsikter i vargfrågan.

Även hennes man Rune Werf har lämnat partiet då han inte vill vara med om inte hans hustru är välkommen. Rune var en av grundarna till det nya partiet och har varit partisekreterare.

Ann-Sofie menar att det är hennes åsikter i rovdjursfrågan, samt hennes engagemang i Folkaktionen ny rovdjurspolitik, som orsakat turbulensen. Själv menar hon att hennes åsikter kring rovdjuren är något som gagnar landsbygden.
– De tycker att jag har fokuserat för mycket på varg. Jag sa ju bland annat i intervjun i DD att vi inte är något varghatarförbund men att vi inte ska ha varg där vi bor utan i inhägnade reservat, säger hon till Dala-Demokraten.

I lördags stod hon i den monter som Folkaktionen ny rovdjurspolitk hade i Sunne – själv tror hon att detta var den utlösande faktorn till diskussionerna om att utesluta henne ur partiet.
– De har alltså ingen föreningsfrihet. Då valde jag att kliva av både medlemskapet och som suppleant. Därför valde jag FNR istället och så får de andra klara sig bäst de kan. 

Partiordförande Ola Berg säger till Dala-Demokraten att man inte uteslutit någon utan velat komma överens, men att Ann-Sofie inte tyckt att det var möjligt.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser