Rovdjursexpert tror att rävar slagit rådjur

KALMAR(JJ). Länsstyrelsens rovdjursexpert Robert Briland tror att det var rävar som slog ett rådjur utanför Böle. - Det är typiskt för räven att tugga av huvudet på rådjuret och bära iväg med det.Rent spontant tror jag därför mer på att det är rävar som slagit rådjuret, säger Robert Briland till Barometern.se/OT.se.

Birgitta Dawentorp, som bor norr om Persmåla utanför Böle, är dock övertygad om att det var varg hon såg på torsdagskvällen när hon gick ut med en av sina hundar. 
Hon hade ficklampan med sig och upptäckte något en bit bort , själv menar hon att det var två vargar som hon sedan lyste rakt i ögonen.

Briland pratade med Birgitta Dawenport på telefon i helgen, men eftersom spåren då var översnöade åkte han aldrig ut till platsen. Därför vill ha avstå att säga om det var varg eller inte.
Briland betonar också att rävar faktiskt kan slå ett rådjur.
Det här rapporterar Barometern.se/OT.se.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser