Rovdjursdebatt inför valet

Nu vill jägarna i Hälsingland veta var riksdagspartierna i Gävleborg står i rovdjursfrågan. Därför ska en debatt hållas i Ljusdal före valet.

Länets riksdagsledamöter har bjudits in till en debattkväll i Slottegymnasiets aula i Ljusdal den 23 augusti. Det är jaktvårdskretsarna i Ljusdals kommun, med stöd av Jägareförbundet i övriga Hälsingland och på länsnivå som står för inbjudan.

– Vi vill ha besked före valet var partierna står i rovdjursfrågan, säger Berit Bodin, Bogården, ordförande i Järvsö-Arbrå-Undersviks jaktvårdskrets och även styrelseledamot i Jägareförbundet Gävleborg, till Ljusdals-Posten.

Först hade man tänkta att ordna två debattkvällar före valet – en i Hälsingland och en i Gästrikland. Av praktiska skäl blir det dock bara en debattkväll i Ljusdal.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser