Rovdjurscentret tar tidigare chef vid Jägareförbundet

Nu är det klart att förre generalsekreteraren, Sven-Åke Andersson, blir tillförordnad chef för Rovdjurscentret De 5 Stora.

Styrelsen för stiftelsen De 5 Stora har utsett Sven-Åke Andersson till tillförordnad chef för Rovdjurscentret i Järvsö fr o m 10 augusti. Sven-Åke Andersson är idag vice ordförande i De 5 Stora och har ett mångårigt engagemang i rovdjursfrågor bakom sig, bland annat som generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet.

Sven-Åke Andersson tar över chefsskapet under en tidsbegränsad period, efter att förre VDn Håkan Carlberg lämnat verksamheten på Rovdjurscentret under sommaren.

– Jag är väldigt glad över att Sven-Åke ville åta sig uppgiften att leda verksamheten ett tag framöver, säger ordförande Sinikka Bohlin. På detta sätt får vi en insatt och kunnig tillförordnad chef samtidigt som vi får tid att vänta in viktiga politiska beslut under hösten och hitta en riktigt bra ny VD.

Sven-Åke Andersson är 59 år och verkar idag som konsult. Han har tidigare varit verksam inom bl a Handelsbanken. Under åren 1997 – 2003 var Sven-Åke Andersson generalsekreterare för Svenska Jägareförbundet och deltog då i uppbyggnaden av Rovdjurscentret De 5 Stora.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser