Rovdjurscentret tar tidigare chef vid Jägareförbundet

Nu är det klart att förre generalsekreteraren, Sven-Åke Andersson, blir tillförordnad chef för Rovdjurscentret De 5 Stora.

Styrelsen för stiftelsen De 5 Stora har utsett Sven-Åke Andersson till tillförordnad chef för Rovdjurscentret i Järvsö fr o m 10 augusti. Sven-Åke Andersson är idag vice ordförande i De 5 Stora och har ett mångårigt engagemang i rovdjursfrågor bakom sig, bland annat som generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet.

Sven-Åke Andersson tar över chefsskapet under en tidsbegränsad period, efter att förre VDn Håkan Carlberg lämnat verksamheten på Rovdjurscentret under sommaren.

– Jag är väldigt glad över att Sven-Åke ville åta sig uppgiften att leda verksamheten ett tag framöver, säger ordförande Sinikka Bohlin. På detta sätt får vi en insatt och kunnig tillförordnad chef samtidigt som vi får tid att vänta in viktiga politiska beslut under hösten och hitta en riktigt bra ny VD.

Sven-Åke Andersson är 59 år och verkar idag som konsult. Han har tidigare varit verksam inom bl a Handelsbanken. Under åren 1997 – 2003 var Sven-Åke Andersson generalsekreterare för Svenska Jägareförbundet och deltog då i uppbyggnaden av Rovdjurscentret De 5 Stora.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser