Rovdjursattack utanför Halmstad

Länsstyrelsens besiktningsman, Bengt Kristiansson, är säker. Antingen är det varg eller björn som dödat fåret i Simlångsdalen.

Vargen, eller björnen, är lös i Halland. Enligt viltspåraren Bengt Kristiansson vid länsstyrelsen är det ettdera som rivit ett får i Simlångsdalen i Halmstads kommun, ungefär 1,5 mil från Halmstad.

När kadavret efter fåret hittades var det bara skelett och lite ull kvar, berättar fårägaren Lennart Jönsson för Hallandsposten.

– Jag drar slutsatsen att det är ett kraftfullt rovdjur som har gjort det. Lammet hade flera bett över manken och nacken och väldigt mycket kött har konsumerats, kanske tio kilo. Då har jag två djur att välja på. Björn eller varg, säger Bengt Kristiansson till Hallandsposten.

Lammet vägde 25 kilo drygt, och har släpats cirka 80 meter. Det hittades bara 25 meter från ett bostadshus.

5 kommentarer

 • Synd
  Jag delar er sorg där nere…. Så har vi haft det en längre tid så hoppas inte på nå ”skyddsjakt” dom närmaste åren…

 • tyvärr
  Tyvärr är verkligheten så här det är synd att bönderna inte kan ha sina djur i det fria men politikerna kanske vill ha ett igen vuxet sverige, och vem vet snart kanske man inte vågar ha nå barn som leker ute på gårn när rovdjuren är runt husen.

 • Rovdjur i Halland
  Tänk om det är en Nalle. Tog nästa 20 år innan de erkände att björn fanns i Uppland! Fast mest troligt är väl Varg?bInte bättre det heller!

 • varg eller björn
  Tror nog på varg. Om det vore en björn skulle det inte finnas nåt kvar.Den skulle komma tillbaka och fortsätta måltiden när den blev hungrig igen. den erfarenheten har jag av ”våra” björnar här i hälsingland.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser