Rovdjursattack utanför Halmstad

Länsstyrelsens besiktningsman, Bengt Kristiansson, är säker. Antingen är det varg eller björn som dödat fåret i Simlångsdalen.

Vargen, eller björnen, är lös i Halland. Enligt viltspåraren Bengt Kristiansson vid länsstyrelsen är det ettdera som rivit ett får i Simlångsdalen i Halmstads kommun, ungefär 1,5 mil från Halmstad.

När kadavret efter fåret hittades var det bara skelett och lite ull kvar, berättar fårägaren Lennart Jönsson för Hallandsposten.

– Jag drar slutsatsen att det är ett kraftfullt rovdjur som har gjort det. Lammet hade flera bett över manken och nacken och väldigt mycket kött har konsumerats, kanske tio kilo. Då har jag två djur att välja på. Björn eller varg, säger Bengt Kristiansson till Hallandsposten.

Lammet vägde 25 kilo drygt, och har släpats cirka 80 meter. Det hittades bara 25 meter från ett bostadshus.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser