Rovdjursansvarig beklagar vargjaktsbojkott

VÄRMLAND(JJ). Lars Furuholm, rovdjursansvrig på länsstyrelsen i Värmlands län, tycker det är tråkigt att flera jägare väljer att bojkotta årets vargjakt.

Det är flera jaktlag i Filipstad som beslutat om bojkott för att prostestera mot vad de menar är en för låg tilldelning. I Värmland får det fällas sex vargar.

Och Lars Furuholm håller med om att tilldelningen är låg. Men han beklagar bojkotten.
– Jag tycker att det är tråkigt, för det här är ett uppdrag som vi har gemensamt, både myndigheter och jägare, säger Lars Furuholm, rovdjursansvarig på länsstyrelsen, till Sveriges Radio P4 Värmland. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser