Rovdjuren kan avgöra valet

Stockholm (JJ) 80 000 namnunderskrifter har lämnats in till riksdagspartierna där man kräver en ändrad rovdjurspolitik.

De som skrivit under budkavlen kräver en ändrad rovdjurspolitik som innebär att de kan få rätt att försvara sina tamdjur som attackeras utanför inhägnader. Man kräver även ett heltäckande ersättningssystem för de skador som rovdjuren vållar.
Det är Svenska Kennelklubben, Lantbrukarnas Riksförbund och Svenska Jägareförbundet som ligger bakom kraven.
Tillsammans har organisationerna 700 000 medlemmar som kan komma att rösta på det parti som bäst stödjer jägarnas hjärtefrågor.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser