Rovdjur sänkte arrendepriset

Karlskoga (JJ) Det höga rovdjurstrycket i Karlskoga/Degerfors jaktvårdskrets har inneburit att man lyckats förhandla till sig ett lägre arrende av markägaren Sveaskog.

Jaktvårdskretsen är belåten med avtalet som gäller älgjakten, men anser att man måste gå vidare i förhandlingarna om priset på småviltsjakten.
Jägarna betalar en grundavgift på 19 kronor per hektar plus moms för älgjakten och småviltsjakten. Älgjägarna få dessutom betala en fällavgift på 3 750 kronor per vuxen älg och 1 025 kronor för kalv.
I och med den minskande älgstammen är jägarna tillfreds över ett system med en lägra fast avgift och fällavgift. Man anser däremot att kostnaden är för hög för småviltsjakten eftersom rådjuren i princip försvunnit från markerna och att få jägare vågar släppa sina hundar i vargreviren.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser