Rösta på Sverige och Erika Bergmark!

Deltagarna i årets upplaga av Extreme Huntress med Erika Bergmark, Sverige, tre från vänster.Texas (JJ) Erika Bergmark, från Fällfors i Västerbotten har under sommaren deltagit i ett Amerikansk Tv-program där sex tjejer från hela världen tävlar i jakt och skytte på en ranch i Texas. Efter sju av tretton halvtimmeslånga avsnitt ligger Erika i topp.

Under förra våren gavs alla möjlighet att via nätet rösta fram finalisterna. Erika knep en finalplats och deltog i inspelningarna på 777-ranch i Texas under juli månad. Resultatet visas nu på TV och är möjligt att följa på nätet.

– Det var mycket spännande och det skulle vara väldigt roligt att vinna, säger Erika som dock poängterar att jakten hemma i Västerbotten är svårslagen.

Tjejerna tävlar i jakt och skytte, men det spelar ingen roll hur mycket vilt som skjuts. Domarna följer med på jakten och bedömer jägarnas kunskaper och egenskaper. Erika berättar att hon inte får berätta hur det kommer att gå eftersom hon då blir diskvalificerad. Efter sju avsnitt ligger Erika och Nikita Dalke, Kanada på samma poäng när dett gäller antalet röster via nätet.

Tävlingen avgörs efter att skyttet ( 30 procent) domarrösterna (40 procent) och webbrösterna ( 30 procent) räknats samman.
Ge Sverige och Erika en knuff i rätt riktning genom att gå in och rösta på Extreme Huntress hemsida.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser