Rösta på Sverige och Erika Bergmark!

Deltagarna i årets upplaga av Extreme Huntress med Erika Bergmark, Sverige, tre från vänster.Texas (JJ) Erika Bergmark, från Fällfors i Västerbotten har under sommaren deltagit i ett Amerikansk Tv-program där sex tjejer från hela världen tävlar i jakt och skytte på en ranch i Texas. Efter sju av tretton halvtimmeslånga avsnitt ligger Erika i topp.

Under förra våren gavs alla möjlighet att via nätet rösta fram finalisterna. Erika knep en finalplats och deltog i inspelningarna på 777-ranch i Texas under juli månad. Resultatet visas nu på TV och är möjligt att följa på nätet.

– Det var mycket spännande och det skulle vara väldigt roligt att vinna, säger Erika som dock poängterar att jakten hemma i Västerbotten är svårslagen.

Tjejerna tävlar i jakt och skytte, men det spelar ingen roll hur mycket vilt som skjuts. Domarna följer med på jakten och bedömer jägarnas kunskaper och egenskaper. Erika berättar att hon inte får berätta hur det kommer att gå eftersom hon då blir diskvalificerad. Efter sju avsnitt ligger Erika och Nikita Dalke, Kanada på samma poäng när dett gäller antalet röster via nätet.

Tävlingen avgörs efter att skyttet ( 30 procent) domarrösterna (40 procent) och webbrösterna ( 30 procent) räknats samman.
Ge Sverige och Erika en knuff i rätt riktning genom att gå in och rösta på Extreme Huntress hemsida.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Franchi Horizon – intressant studsare från Italien

Franchi är mest kanske mest känd för sina hagelvapen, främst halvautomater men också för sina hagelbockar. Franchi Horizon är företagets första repeterstudsare. Det är ett gevär som passar både för passjakt och rörlig jakt och överraskar med sin utmärkta precision. Priset är överkomligt vilket borde tilltala en stor grupp jägare och skyttar.

Jakthundsfrågor allt viktigare

De senaste åren har vargen varit ett vanligt samtalsämne när vi diskuterat jakthundar och hotet mot vår löshundsjakt i Norden. Men frågorna runt våra jakthundar är betydligt många fler och komplexa oavsett vilken ras vi föredrar att jaga med.

Annonser