Ronny fällde andra björnen i Värmland

Sysslebäck (JJ) Idag fälldes den andra och sista björnen på årets tilldelning i Värmland. Ronny Andreasson, Sysslebäck, lyckades fälla björnen på Höljes jaktvårdsklubbs marker.

Ronny Andreasson fällde årets andra björn i Värmland.

Ronny Andreasson låg under flera år bakom flera fällda björnar i Nordvästra Värmland med sin duktiga gråhund Dennis. Men när Dennis blev för gammal gick det sämre några år, men idag kunde Ronny fälla årets andra björn i Värmland.

– Redan i går kväll skällde min 18 månders unghund Loke björn i två timmar, tidigare har det inte blivit så mycket. Men det blev mörkt och vi fick avbryta. Sedan fick vi hjälp med en mer rutinerad hund idag och det blev ny skällning på björnen, berättar Ronny.

Efter ett par timmars jakt kunde Ronny fälla en 170 kg tung hanbjörn inom Höljes jaktvårdsklubbs marker, drygt en mil öster om höljes.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser