Röjningshjälp erbjuds

Dalsland (JJ) Bönder I Dalsland som har problem med att gräs växer upp och tar bort effekten av den understa tråden i rovdjursstångslet kan få hjälp av Skogstyrelsens arbetslag med röjning.

Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen erbjuder i ett samarbetsprojekt djurhållare hjälp med att röja bort vegetation under rovdjursavvisande stängsel. Djurhållare har under en längre period efterfrågat detta eftersom den låga eltråden, ca 30 cm ovan marken, snabbt blir invuxen i vegetation som hindrar strömmen att gå runt. Har man stora arealer tar det mycket tid att hålla stängslet i ordning.

Intresserade djurhållare kan kontakta Anita Bergstedt, rovdjursansvarig på Länsstyrelsen Västra Götaland. Mot en avgift om 250 kronor per dag, vilket ungefär motsvarar bränslekostnaden för röjsågarna, kan arbetslaget utföra röjningen vid ett eller två tillfällen under betesperioden. Detta meddelar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser