Röjningshjälp erbjuds

Dalsland (JJ) Bönder I Dalsland som har problem med att gräs växer upp och tar bort effekten av den understa tråden i rovdjursstångslet kan få hjälp av Skogstyrelsens arbetslag med röjning.

Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen erbjuder i ett samarbetsprojekt djurhållare hjälp med att röja bort vegetation under rovdjursavvisande stängsel. Djurhållare har under en längre period efterfrågat detta eftersom den låga eltråden, ca 30 cm ovan marken, snabbt blir invuxen i vegetation som hindrar strömmen att gå runt. Har man stora arealer tar det mycket tid att hålla stängslet i ordning.

Intresserade djurhållare kan kontakta Anita Bergstedt, rovdjursansvarig på Länsstyrelsen Västra Götaland. Mot en avgift om 250 kronor per dag, vilket ungefär motsvarar bränslekostnaden för röjsågarna, kan arbetslaget utföra röjningen vid ett eller två tillfällen under betesperioden. Detta meddelar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser