Röjninghjälp till rovdjursstängsel

Gävleborg (JJ) Länsstyrelsen i Gävleborgs län kommer under betessäsongen 2014 hjälpa lantbrukare med röjning av rovdjursavvisande stängsel.

Med hjälp av Skogsstyrelsen och arbetsförmedlingen i länet kommer nu hjälp med röjning att erbjudas. Totalt rör det sig om 20 gårdar som vid två tillfällen per gård kommer få hjälp att röja gräs och sly runt stängsel som omgärdar betesmarker.

Länsstyrelsen i Gävleborgs län står för alla kostnader. Behöver man hjälp kontaktar man personal på Natur- och viltenheten.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser