Robert Salomonsson släpper jakt-dvd!

I slutet av maj kommer Robert Salomonsson, Vilhelmina, att släppa sin första jakt-dvd, ”Jakt för livet”. En film som förmedlar jaktglädje och spännande jakter på björn och lodjur.

 
Robert Salomonsson, Vilhelmina, är inte bara björnjägare utan nu också filmproducent.

Robert Salomonsson är en av landets skickligaste björnjägare och varje år tar ledigt från jobbet under björnjaktsperioden. Tack vare hans duktiga hundar blir han inbjuden till jakter runt om i landet. Samma upplägg har han under lodjursjakten, en jaktform som han också brinner för.

– Jag brukar faktiskt åka till Norge när jakten börjar där och sedan när vi får jaga lo i Sverige åker jag hem och fortsätter jaga, berättar Robert.

Under de senaste åren har Robert funderat på att göra en egen jaktfilm och för två år sedan bestämde han sig.

– Min dåvarande svåger skulle komma upp och följa mig på björnjakt för första gången. Vi bestämde att han skulle köpa en videokamera på vägen och dagen efter stack vi iväg på björnjakt.

– Det blev fullträff direkt, jag sköt en björn och det var också min första för Frisko. Den framgången blev liksom startskottet för att filma på allvar, berättar Robert, som filmat allt själv på sina filmer, svågern fick nog och följde inte med fler gånger. Först hade Robert tänkt göra en film om ett jaktår med löshund. Eftersom han även jagar räv, grävling och mård med sina björn- och lohundar.

– Efterhand kom jag dock fram till att först satsa på en björn- och lodjursfilm eftersom jag lyckades få ett bra bildmaterial. Min premiärfilm ”Jakt för livet” är filmad med kamera på bössan, handhållen kamera och med kamera på hunden, på så sätt har jag fått ett varierat bildmaterial.

”Jakt för livet” har en speltid på cirka 120 min och består till 70 procent av björnjakt med löshund, resten består av lodjursjakt.

– Jag har velat fokusera på att visa glädjen efter att ha kämpat för att komma till skott.Filmen består i huvudsak av jakt och åter jakt, samt glada jägare. – Dessutom har jag lagt till lite bonusmaterial på misslyckade jakter som jag tidigare inte sett i någon jakt-dvd, berättar Robert.

Säljstart för filmen blir i samband med Swedish Game Fair på Tullgarn den 25 maj.

Konstnären och jägaren My Hansson har gjort dvd-omslaget
AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser