Robert Salomonsson köper jakt och fiskecamp

Borgafjäll (JJ) I går köpte björnjägaren och filmaren Robert Salomonsson och hans sambo Nathalie Jonsson, Vilhelmina, den anrika vildmarkscampen Nynäs Jakt & Fiskekamp i Borgafjäll.

Robert Salomonsson köper Nynäs Jakt & Fiskecamp av Hans Nordström, t h.

För 20 år sedan startade Hans Nordström, numera Vilhelmina, den anrika campen som lockat jägare och fiskare till stora marker. I går blev det klart att den kände björnjägaren och jaktfilmsproducenten Robert Salomonsson och hans sambo Nathalie Jonsson köper anläggningen.

– Tanken med förvärvet är att hitta ett sätt att försörja oss och jobba med det vi tycker är roligt. Det finns inte så mycket jobb här i inlandet så vi måste hitta en egen väg till försörjning, berättar Robert.

Robert Salomonsson och sambon Nathalie Jonsson heter de nya ägarna av campen där de också kommer att bosätta sig.

Campen består av ett bostadshus där Robert och Nathalie kommer att bosätta sig. Men även ett annat hus för uthyrning till jakt- och fiskegäster. Nere vid Arksjön ligger också två mindre stugor och ute på de stora jaktmarkerna finns ytterligare tre stugor.

– Här kan vi erbjuda möjlighet till jakt på älg, björn och småvilt. Samt fiske efter öring, röding och harr, förklarar Robert.

– Redan om ett par veckor kommer vi att arrangera vår björnjaktsutbildning som vi tidigare haft i både Sverige, Norge och Finland med bra resultat. Den 5-6 juli ska vi hålla kursen här på campen då vi har fina möjligheter till skytte och hundträning med björnskinn. Jag har också skjutit flera björnar i dessa marker och tänkte visa deltagarna platserna och berätta lite bakom mitt tänk innan jag kom till skott, fortsätter Robert.

Det praktiska övertagande kommer att ske under hösten och både Hans och fru Carita Nordström kommer att finnas på campen för att presentera de nya ägarna och ta farväl av ett stort antal stamgäster.

– Av de bokningar som finns nu fram till årsskiftet är en stor del stamgäster. Och redan om två veckor kommer kommer en grupp fiskare på besök, de har varit gäster i tolv år, berättar Robert.

Nynäs Jakt & Fiskecamp ligger cirka tre mil sydost om Borgafjäll i Västerbotten.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser