Robert Salomonsson köper jakt och fiskecamp

Borgafjäll (JJ) I går köpte björnjägaren och filmaren Robert Salomonsson och hans sambo Nathalie Jonsson, Vilhelmina, den anrika vildmarkscampen Nynäs Jakt & Fiskekamp i Borgafjäll.

Robert Salomonsson köper Nynäs Jakt & Fiskecamp av Hans Nordström, t h.

För 20 år sedan startade Hans Nordström, numera Vilhelmina, den anrika campen som lockat jägare och fiskare till stora marker. I går blev det klart att den kände björnjägaren och jaktfilmsproducenten Robert Salomonsson och hans sambo Nathalie Jonsson köper anläggningen.

– Tanken med förvärvet är att hitta ett sätt att försörja oss och jobba med det vi tycker är roligt. Det finns inte så mycket jobb här i inlandet så vi måste hitta en egen väg till försörjning, berättar Robert.

Robert Salomonsson och sambon Nathalie Jonsson heter de nya ägarna av campen där de också kommer att bosätta sig.

Campen består av ett bostadshus där Robert och Nathalie kommer att bosätta sig. Men även ett annat hus för uthyrning till jakt- och fiskegäster. Nere vid Arksjön ligger också två mindre stugor och ute på de stora jaktmarkerna finns ytterligare tre stugor.

– Här kan vi erbjuda möjlighet till jakt på älg, björn och småvilt. Samt fiske efter öring, röding och harr, förklarar Robert.

– Redan om ett par veckor kommer vi att arrangera vår björnjaktsutbildning som vi tidigare haft i både Sverige, Norge och Finland med bra resultat. Den 5-6 juli ska vi hålla kursen här på campen då vi har fina möjligheter till skytte och hundträning med björnskinn. Jag har också skjutit flera björnar i dessa marker och tänkte visa deltagarna platserna och berätta lite bakom mitt tänk innan jag kom till skott, fortsätter Robert.

Det praktiska övertagande kommer att ske under hösten och både Hans och fru Carita Nordström kommer att finnas på campen för att presentera de nya ägarna och ta farväl av ett stort antal stamgäster.

– Av de bokningar som finns nu fram till årsskiftet är en stor del stamgäster. Och redan om två veckor kommer kommer en grupp fiskare på besök, de har varit gäster i tolv år, berättar Robert.

Nynäs Jakt & Fiskecamp ligger cirka tre mil sydost om Borgafjäll i Västerbotten.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser