Riskerar fängelse för vådaskott

Den Stenungsundsbo som förra året sköt sin dotter i foten med ett jaktgevär åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt. Pappan riskerar fyra års fängelse.

Pappan misstänks för grovt vållande till kroppsskada och har medgett vad som hände. Mannen hade precis skjutit ett rådjur från sin balkong, när han vände sig om och ett skott träffade dottern av misstag.
Gevärsskottet orsakade ett ingångssår under den inre fotknölen och sprängde bort hälen på högra foten. Åklagaren yrkar att mannens jaktgevär och ammunition ska förverkas.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser