Ripjägaren funnen

Kiruna (JJ) Under tisdagen hittades den 66-årige norske ripjägaren Geir Liabö vid liv. Han var saknad i trakterna kring sjön Muosujärvi i Kirunafjällen sedan i söndags.

När han hittades sa han till SVT Norrboten att han mådde bra och att han haft ripa att äta och kunnat göra upp eld så att han höll värmen på nätterna.

När Geir Liabö hittades väntade en ambulans på honom vid Kurravaara.  Istället för sjukvård valde Geir Liabö att ta ett uppfriskande bastubad och fjälldramat verkar han tagit med fattning.

– Det har inte varit några problem överhuvudtaget. Jag har varit med på ripjakt i flera år och vet vad man ska göra i en nödsituation, sa han till SVT.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser