Ripjägare vådaskjuten

Kiruna (JJ) I går eftermiddag skottskadades en norsk jägare under en ripjakt i abiskoområdet, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Polisen larmades om olyckan vid 15-tiden i går eftermiddag. Då hade brodern till den träffade jägaren fått gå i två timmar för att nå en fungerande telefon.

En ambulanshelikopter transporterade den skadade jägaren till sjukhuset i Tromsø där han nu vårdas för sina skador.

– Han kommer klara sig, skadorna är inte livshotande, säger Johanna Andrén, förundersökningsledare vid Norrbottenspolisen till Norrländska Socialdemokraten.
Hur olyckan inträffade är ännu inte utrett men enligt Polisen ska brodern till den skadade mannen ha varit den som orsakade vådaskjutningen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser