Ripjägare stoppas!

Luleå (JJ) Länsstyrelsen i Norrbotten har beslutat att stoppa ett stort antal jägare inför årets småviltsjakt ovanför odlingsgränsen. Orsaken är att jägarna inte lämnat in fjolårets avskjutningsrapport.

På spärrlistan finns 412 av 688 länskortslösare och 650 av 994 kommunkortslösare. Länsstyrelsens stopp gäller inte för de som löst dagskort.
På grund av uteblivna viltrapporter har länsstyrelsen svårt att bedöma hur jakttrycket fördelar sig från år till år och hur stor avskjutningen har varit. Bristen på kunskap kan innebära att områden avlyses i onödan och att kvoterade områden består.
Bristen på avskjutningsrapporter ställer även till besvär för ripforskningen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser