Ripjägare nöjda med nya regler

Luleå (JJ) Ripjägarna i Norrbotten är belåtna med länsstyrelsens nya jaktregler på statens marker. Förra året var två av tre jägare utlänningar. I år begränsades utländska jägare vilket glatt de lokala jägarna.

I höst fick utländska jägare inte jaga de två första jaktveckorna. Efter premiärveckorna måste utländska jägare jaga i sällskap med jaktguide. Beslutet har kritiserats hårt av norska jägare och turistentreprenörer.
Efter två månaders jakt får dock beslutet högsta betyg av de lokala jägarna som tidigare ansåg att jakttrycket i vägnära områden var så högt att de inte var möjligt att bedriva meningsfull jakt.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser