Ripjägare i säkerhet

Östersund (JJ) Två ripjägare som dragit till fjälls med kanot ovanför Rötviken i Krokom i nordvästra Jämtland drabbades av det stora snöovädret när cirka en meter blöt nysnö föll under kort tid.

De båda männen gav sig iväg på jakt under onsdagen och anmäldes som försvunna av hustrun till en av jägarna tidigt på lördagsmorgonen.Männen hade paddlat kanot över två sjöar, en sträcka på cirka åtta kilometer. De skulle bo i tält och beräknades vara tillbaka på lördagen.På kort tid föll närmare en meter blötsnö och fjällräddningen kunde inte göra annat än sätta en lapp på bilen som hittades på parkeringen och uppmana männen att höra av sig så fort de kunde. De dåliga vädret omöjliggjorde spaningar från helikopter.Efter tre nätter i meterdjup snö vid Stensjön började maten tryta och männen beslutade att försöka paddla tillbaka till bilen. Det snöade fortfarande hårt och sikten var obefintlig när de båda gav sig iväg i kanot. När de skulle dra kanoten över en landtunga, en sträcka på 500 meter, var snön på vissa ställen meterdjup. Till sist mötte de båda männen en grupp renskötare som erbjöd skjuts och därmed kom de helskinnade från äventyret.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser