Ringvattnetvargen får skjutas

Ringvattnet (JJ) Ringvattnet vargen ska skjutas.

Naturvårdsverket har beslutat att vargen i byn Ringvattnet i Jämtland ska skjutas eftersom den innebär en allvarlig olägenhet för byborna. Vargen har vistats i och i närheten av byn i drygt två månader.
Försök har gjorts att skrämma vargen, men när detta misslyckats har man beslutat att ge tillstånd till skyddsjakt på vargen.
Björn Risinger, chef på Naturresursavdelningen på Naturvårdsverket anser att vargens oskygga beteende skapat oro och olägenhet för innevånarna i Ringvattnet.
– Det är tråkigt att det slutar på det här viset, säger han i ett pressmeddelande.
Under vintern har tre vargar invandrat österifrån och upptäckts i Norrbotten, Västerbotten och Jämtland. Tillskott av finskryska vargar är skulle enligt Naturvårdsverket vara bra för den svenska inavlade vargstammen.
Skyddsjakten på vargen i Ringvattnet får bedrivas på ett litet område kring byn Ringvattnet från den 14 februari till den 1 mars. Den som har jakträtt i området får fälla vargen. Det är inte tillåtet att åtla vargen med vegetabilisk eller animalisk föda.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser