Ringvattnetvargen får skjutas

Ringvattnet (JJ) Ringvattnet vargen ska skjutas.

Naturvårdsverket har beslutat att vargen i byn Ringvattnet i Jämtland ska skjutas eftersom den innebär en allvarlig olägenhet för byborna. Vargen har vistats i och i närheten av byn i drygt två månader.
Försök har gjorts att skrämma vargen, men när detta misslyckats har man beslutat att ge tillstånd till skyddsjakt på vargen.
Björn Risinger, chef på Naturresursavdelningen på Naturvårdsverket anser att vargens oskygga beteende skapat oro och olägenhet för innevånarna i Ringvattnet.
– Det är tråkigt att det slutar på det här viset, säger han i ett pressmeddelande.
Under vintern har tre vargar invandrat österifrån och upptäckts i Norrbotten, Västerbotten och Jämtland. Tillskott av finskryska vargar är skulle enligt Naturvårdsverket vara bra för den svenska inavlade vargstammen.
Skyddsjakten på vargen i Ringvattnet får bedrivas på ett litet område kring byn Ringvattnet från den 14 februari till den 1 mars. Den som har jakträtt i området får fälla vargen. Det är inte tillåtet att åtla vargen med vegetabilisk eller animalisk föda.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser